Youtube LinkedIn Twitter
010 - 40 20 343 info@smart-port.nl

Youtube

Roadmaps

De Roadmaps zijn de drie aandachtsgebieden waar SmartPort op focust. De programma’s zijn onderdeel van de Roadmaps en en zijn een thematische clustering van projecten ter vergroting van de impact.

Roadmap Smart Logistics

Deze Roadmap maakt het Rotterdamse havengebied tot koploper in slimme logistiek: transportketens zijn duurzaam, betrouwbaar en efficiƫnt en Rotterdam is een spil in het mondiale logistieke netwerk.
De Roadmap focust op de containermarkt: deze heeft binnen het vervoersaanbod de sterkste groeipotentie maar vertoont tegelijk ook de hevigste concurrentie met andere havens.

 

Projecten in uitvoering

Afgeronde projecten

Deelnemende partners

Smart Energy & Industry

Deze Roadmap richt zich op een optimaal functionerend en duurzaam petrochemisch cluster. Implementatie van duurzame energie in zijn diverse facetten (productie, gebruik, opslag) wordt onderzocht. Centraal staat hoe en hoeveel windenergie kan worden opgenomen in de haven van Rotterdam en hoe de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verkleind kan worden.

 

Projecten in uitvoering

Afgeronde projecten

Deelnemende partners

Futureproof Port Infrastructure

Deze Roadmap is gericht op het optimaliseren van de waardecreatie van het havengebied door de combinatie van maritieme infrastructuur en waterwegen slim te benutten.
Havenbouw en havenontwikkeling zijn toonaangevend, tijdens de aanleg en het gebruik is overlast voor natuur, milieu, mensen en business minimaal.

Projecten in uitvoering

Afgeronde projecten

Deelnemende partners

Direct contact

Meer informatie?

Wilt u een afspraak of meer informatie over onze projecten? Of wenst u onze SmartPort Community NewsLetter te ontvangen?

Wordt teruggebeld

Wilt u gebeld worden? Laat dan hieronder uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op.