Youtube LinkedIn Twitter
010 - 40 20 343 info@smart-port.nl

Youtube

Wat hebben windturbines op zee en automatisch rijdende trucks met elkaar te maken? Ze zijn beide gamechangers in de transities waar het Rotterdams havengebied in zit. SmartPort is nu 2,5 jaar met haar onderzoeksprogramma bezig en gaat in de interne Podiumsessie van het Havenbedrijf op 4 september hier uitgebreid op in . Wat kun je als medewerker bij het Havenbedrijf Rotterdam van deze sessie verwachten?

We schetsen de context van de energietransitie en de Wuppertal studie en gaan in op de volgende vragen: welke producten maken we in het HIC als er straks 10 keer meer duurzame windstroom op zee wordt opgewekt dan de huidige fossiele productiecapaciteit in het HIC? Hoe ziet het havenindustrieel complex er dan uit? Kunnen we hiermee onze klimaatdoelen halen? SmartPort laat samen met bedrijven in de haven onderzoek doen naar deze vragen. Business cases worden uitgewerkt en testfaciliteiten worden onderzocht. Ben je benieuwd naar de haven in en na de energietransitie? Samen met experts presenteren we de eerste resultaten en gaan graag met jou in discussie over het vervolg.

Zelfrijdende auto’s, daar wordt veel over gesproken en volop mee getest. Voor trucks worden vergelijkbare technieken ontwikkeld, onder andere in de vorm van truck platooning. SmartPort heeft de afgelopen twee jaar diverse onderzoeken laten uitvoeren naar de potentie en concepten van truck platooning voor de Rotterdamse haven. Wat kan er nu en wat is nodig om truck platoonen écht een gamechanger te laten zijn? En waarom is een “treintje van vrachtwagens” een gamechanger? Meer weten over deze innovatie op de weg en de impact op de logistieke afhandeling? Tijdens deze podiumsessie wordt hier uitgebreid op in gegaan en we hebben jouw ideeën nodig om de studies werkelijkheid te laten worden!

De Podiumsessie voor de medewerkers van het Havenbedrijf Rotterdam is vandaag, maandag 4 september op de 17e in de Rijnzaal van 15.30 – 17.00 uur. Na afloop zorgen wij nog voor een verfrissing tijdens de napraatsessie.

Meer informatie: Susanne Moolenaar, tel. 010-2521498