Youtube LinkedIn Twitter
010 - 40 20 343 info@smart-port.nl

Youtube

Slimmer gebruik Vaarwegen

Op 7 november organiseren wij de Community sessie van de Roadmap Future Proof Port Infrastructure. Thema voor deze sessie is ‘Slimmer gebruik Vaarwegen’.

Tijdens deze sessie komen de drie SmartPort onderzoeksprojecten aan bod die gericht zijn op nieuwe methoden om de voorspelbaarheid van de dieptes van vaarwegen te vergroten en het onderhoud van de vaarwegen te optimaliseren:

1. Covadem+ (Deltares en Marin)- Onderzoek naar data die schepen continu inwinnen & delen zoals positie, vaarsnelheid en kielspeling.  Naar verwachting kunnen binnenvaartondernemers met deze extra beschikbare informatie hun schepen beter afladen en zuiniger varen.
Spreker Rolien van der Mark, Deltares. 

2. Klimaat verandering en de binnenvaart (TU Delft en Rijkswaterstaat) – Onderzoek naar het effect van langere periodes van hoog en laag water op de bevaarbaarheid van de Rijn. Welk effect heeft dit op de vlootsamenstelling, aanpassingen aan de rivier en de logistieke concepten?
Spreker Frederik Vinke, Rijkswaterstaat en TU Delft.

3. Benutten van de bevaarbare waterlagen (TU Delft en Havenbedrijf Rotterdam) – Onderzoeken naar nieuwe onderhoudsconcepten van vaarwegen (conditioneren van slib). Welke leiden tot besparingen in het onderhoud van vaarwegen en/of een verhoging van de beladingsgraad van schepen.
Sprekers Edwin Hupkes & Arie Noordijk, Havenbedrijf Rotterdam en Claire Chassagne, TU Delft.

Deze sessie vindt plaats van 09.00 – 12.15 uur bij Hotel New York in Rotterdam. De uitnodiging is reeds verzonden aan de leden van de community Future Proof Port Infrastructure. Wilt u ook aanwezig zijn of op de hoogte blijven van de ontwikkelingen voor Future Proof Port Infrastructure? Stuur dan een e-mail dirk.koppenol@smart-port.nl of neem contact met ons op via tel.010-4020346.