Youtube LinkedIn Twitter
010 - 40 20 343 info@smart-port.nl

Youtube

Autonoom varen in de binnenvaart is een onderwerp dat logistieke en infrastructurele implicaties heeft. Voor SmartPort dé reden om een Community sessie Smart Shipping te organiseren. De resultaten van de onderzoeken binnen de SmartPort Roadmaps FPPI (Future Proof Port Infrastructure) en Smart Logistics bieden een interessante basis voor een verdere discussie over de toekomst van de sector en de ontwikkeling van smart shipping in Rotterdam.

De onderzoeken die gepresenteerd worden:

Covadem+
(uitgevoerd door Deltares en Marin) – Onderzoek naar data die schepen continu inwinnen & delen zoals positie, vaarsnelheid en kielspeling. Naar verwachting kunnen binnenvaartondernemers met deze extra beschikbare informatie hun schepen beter afladen en zuiniger varen.
Spreker Meeuwis van Wirdum (Marin)

Autonoom varen (uitgevoerd door TU Delft, Erasmus Universiteit & TNO) – het consortium van onderzoeksinstellingen heeft verkent hoe de roadmap voor autonoom varen eruit ziet, aan welke voorwaarden voldaan moet worden om dit in een haven te kunnen accommoderen, wat de impact is op de haven (o.a. arbeid) en voor welke partijen dit een interessante business case is.
Spreker Martijn Streng (Erasmus Universiteit Rotterdam)

Deze sessie vindt plaats van 10.00 – 12.00 uur bij Port City in Rotterdam. De uitnodiging is reeds verzonden aan de leden van de communities FutureProof Port Infrastructure & Logistics. Wilt u ook aanwezig zijn of op de hoogte blijven van de ontwikkelingen ? Stuur dan een e-mail of neem contact met ons op via tel.010-4020346.